Midzomernachtsdroom door klas 10.1

Midzomernachtsdroom

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november wordt door klas 10.1 het beroemde toneelstuk Midzomernachtsdroom van  Shakespeare uitgevoerd. De leerlingen van deze klas hebben afgelopen periode deze voorstelling voorbereid, onder leiding van meneer Oele. 

 

Midzomernachtsdroom is een prachtig toneelstuk over de avonturen van vier jonge verliefden en een groepje amateuracteurs in een bos. Twee mannen zijn dolverliefd op de wondermooie Hermia. Een van hen, Demetrius, heeft het ja-woord gekregen van Hermia’s vader, maar Hermia wil trouwen met de ander, Lysander genaamd. Hermia en Lysander besluiten om het bos in te vluchten, weg van Athene. Maar ze zijn niet alleen, want de dolverliefde Demetrius gaat Hermia achterna. Ten slotte is er ook nog een andere vrouw in het spel, namelijk Helena, die weer gek is op Demetrius, en hem weer volgt.

 

Een oude bosmagiër ziet de gebeurtenissen van het viertal aan en krijgt medelijden met Helena. Hij zet zijn magische krachten in om ervoor te zorgen dat Demetrius toch verliefd wordt op Helena. Helaas heeft de bosmagiër een nogal onhandige bediende, waardoor het plan helemaal misgaat. Dit heeft tot gevolg dat een groepje handwerklieden, die toevallig toneelspelen in het bos, ook nog eens betrokken raakt bij de liefdesstrijd…

 

Komt dit allemaal nog wel goed ? Je komt het te weten als je komt kijken naar de toneeluitvoering van Midzomernachtsdroom!

 

Datum: vrijdag 8 en zaterdag 9 november

Tijdstip : 20:15 uur

Locatie:  De Vrije School, Waalsdorperweg

Kaartjes: Voor 2 euro bij leerlingen van klas 10.1