Woensdag 16 mei 20.00 uur Lezing Rob Baan op de Abbenbroekweg

 

De Vrije School Den Haag, midden in de maatschappij en gericht op de toekomst

Lezing

Rob Baan

Woensdag 16 mei 2018

Locatie: Grote zaal Abbenbroekweg

Aanvang: 20.00 uur

Toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Meldt u zich z.s.m. aan via onze website.

Metropolitan farmer noemt Rob Baan zich tegenwoordig. Zijn droom is Nederland het gezondste land te laten worden. Als CEO van Koppert Cress leverde hij wereldwijd allerlei ‘blaadjes’ aan vijf-sterren restaurants. Plantjes die vergeten waren of nog niet ontdekt. Zo ontwikkelde Baan zich tot een kenner bij uitstek van de eetbare gewassen. Maar hij wil meer dan dat zijn en bijdragen aan oplossingen voor de toekomst. Daarom geeft hij les op scholen en schuwt het maatschappelijk debat niet. Zijn boodschap: vers voedsel is de beste en meest natuurlijke gezondheidsbron.

Onvermoeibaar enthousiast en soms zeer eigenzinnig pleit Baan voor een dieet van hoofdzakelijk groenten en fruit, met respect voor onze natuur en onze cultuur. Kennis en kunde van tuinbouw en gezondheidszorg komen hier samen. Wanneer een aantal factoren op een goede, collectieve manier worden ingezet, kan Nederland een gezond voorbeeld worden. Wat betekent dit voor de productie van onze voeding? En wat betekent het voor de opvoeding van onze kinderen?

Kom proeven van de wortels van Baans denkwijze, van de ‘blaadjes’ die hij letterlijk voor ons meeneemt en wellicht de vruchten die in de interactie met de zaal ontstaan!