Cursus vrijeschoolpedagogie start weer

Cursus vrijeschoolpedagogie

Door Ton Huijbregts (leerkracht biologie en levensbeschouwing), Maarten Zwakman (leerkracht middenbouw), Vera ter Veen, Koos Lukkien (leerkrachten tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis) en Maaike van de Gevel (leerkracht beeldhouwen/boetseren)

 

Inhoud

Het vrijeschoolonderwijs is gebaseerd op inzichten vanuit de antroposofie, waarin onder meer de fasen van zeven jaar een grote rol spelen in de ontwikkeling van de mens. Daarnaast wordt er kennisgemaakt met het drieledige mensbeeld dat leidraad is in de pedagogie; het "denken, voelen, willen" alsook het vierledige mensbeeld (fysiek lichaam, etherlichaam, astraallichaam en Ik). Er is iedere avond na afloop van de lezing de gelegenheid om u in te schrijven voor verschillende kunstlessen. Deze sluiten aan bij de inhoud van de lezingen en worden gegeven door Vera ter Veen, schilderen, Koos Lukkien, tekenen en Maaike van de Gevel, boetseren.

 

Data

- woensdag 31 oktober 19.30 uur – 21.30 uur (lezing door Ton Huijbregts)

- woensdag 7 november 19.30 uur – 21.30 uur (lezing door Maarten Zwakman)

- woensdag 14 november 19.30 uur – 21.30 uur (lezing door Vera ter Veen)

 

Kosten

Kosten: € 30,00.

Kaarten kunt u voor 19 oktober reserveren bij het secretariaat secretariaat@vsdenhaag.nl o.v.v. naam, e-mailadres, telefoonnummer en aantal personen. U ontvangt van ons een betalingsverzoek, na ontvangst van uw betaling is uw inschrijving definitief. U kunt alleen vooraf betalen, contant betalen op de avonden zelf is niet mogelijk.