Leerlingen 10e klas doen mee aan de 14e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS)

Leerlingen 10e klas doen mee aan de 14e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS)

Op maandag 24 september doen leerlingen van onze school met twee films mee aan de 14e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) dat plaats vindt in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 inzendingen worden door de jury 30 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd.  Op de gala-avond worden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt. De 1e prijswinnaars gaan naar Griekenland.

 

Het gaat om de films Mario van 10e klas leerlingen Lotje van Sminia, Kiara Voshol, Iris van Dijk, Kwin de la Maren en The Janitors Legacy van de leerlingen Jannis Matla, Beanique Belfor en Bas Hageman. De films zijn vorig jaar tijdens de filmlessen onder leiding van lerkracht Dana Verbaan, gemaakt.

 

De 21e editie van CAMERA ZIZIANO FILMFESTIVAL in Pygros, Griekenland, geeft jonge Europese filmakers een podium en een kans om zich internationaal te oriënteren. Acteur/filmmaker en drievoudig winnaar NFFS en eerste prijswinnaar CAMERA ZIZIANO, Nick Golterman is hier een voorbeeld van. Inmiddels is hij vast jurylid van het NFFS.

 

JURYLEDEN NFFS                                                                                                  

Beer ten Kate, regisseur - TV serie TOON, gaat de fictie films jureren op idee, script, scenario en regie. Kersvers jurylid actrice Aiko Beemsterboer, - Vechtmeisje en Hotel de grote L, gaat de prijs uitreiken voor de beste acteerprestatie.

 

Meervoudig NFFS winnaar, Nick Golterman en regisseur Eddy Terstall zijn inmiddels al langer als jurylid verbonden aan het NFFS.

 

Tijdens het festival worden 57 workshops gegeven door professionals.