Deelname leerlingen tiende en elfde klas aan Spot on Young Poets

Leerlingen uit de tiende en elfde klas doen mee met Spot on Young Poets

Jarenlang nodigde de school tijdens de Landelijke Gedichtenweek een dichter op school uit. Daarnaast deden onze leerlingen ook mee met het Haganum Festival, waar ze hun zelfgeschreven gedichten ten gehore brachten. En van tijd tot tijd hangen de gedichten van leerlingen uit de middenbouw in de mediatheek.

Eind mei werd de school benaderd door het Haags Dichtersgilde om mee te doen met het Winternachten Festival 2019. Een onderdeel van dit festival is Spot on Young Poets, een dichtwedstrijd voor middelbare scholieren uit Den Haag. Het Haags Dichtersgilde begeleidt de leerlingen bij het schrijven en voordragen van hun eigen gedichten. Het Winternachten Festival is een internationaal literatuurfestival in Den Haag waar ruim tachtig schrijvers en dichters uit binnen- en buitenland je met hun werk  uitnodigen tot dieper en creatiever nadenken over de grote vragen van deze tijd. Het speciale thema in 2019 is “Who wants to live forever”.
Met dit thema gaan onze leerlingen aan de slag tijdens de poëzieworkshop.Na drie sessies met het Haags Dichtersgilde zijn zij zover om op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari 2019 in de theaterfoyer van Theater aan het Spui hun gedicht voor te dragen samen met scholieren van andere scholen in Den Haag. Spannend maar ook een geweldige ervaring. Uit alle gedichten kiest de jury de drie beste gedichten.
Die leerlingen mogen op zondag 20 januari hun gedicht laten horen tijdens het Schrijversfeest waarna de schrijver van het mooiste gedicht de Jonge Jan Campertprijs krijgt uitgereikt. De elf leerlingen die meedoen krijgen daarnaast de kans om een beeld te maken bij hun gedicht in een workshop linoleumsnede op de zolder van het Museum Meermanno.
Maar daar blijft het niet bij. De scholen die meedoen met Spot on Young Poets mogen die week een internationale schrijver uitnodigen voor bijvoorbeeld een interview, gesprek of voordracht.
In de rijke traditie die onze school kent op het gebied van toneel, voordracht en schrijvers ontmoeten is deelname aan dit festival van toegevoegde waarde. Wij wensen de leerlingen die meedoen veel plezier en succes!.

https://www.writersunlimited.nl