Ouderwets genoten bij meeslepende ‘Ja Zuster Nee Zuster’ door klas 10.2!

In een kleurrijk jaren 60 decor en met prachtige bijpassende kleding, kapsels & make-up wonen Jet, Gerrit, Francien, Brian, Opa & Oma en de Ingenieur in het rusthuis van Zuster Klivia. Boze buurman B.B. Boordevol doet verwoede pogingen om de zuster en haar bewoners uit het huis naast hem te werken, dat hij aan hen verhuurt, om er daarna een bejaardentehuis voor rijke oude dames van te maken.

 

Als de criminele opa van Gerrit er door de boze buurman van wordt beschuldigd dat hij met zijn pas gewonnen rode (echte!) auto door de pui van B.B. Boordevol heeft gereden, zijn de rapen gaar.
Opa moet vluchten voor de agenten en zuster Klivia moet met haar patiënten het rusthuis verlaten. Het noodplan van Klivia om -vermomd als B.B. Boordevols favoriete operazangeres- hem een huurcontract te laten tekenen, levert een hilarische scѐne op maar mislukt jammerlijk. Gelukkig brengt elektricien Smit de oplossing door te verraden dat B.B. Boordevol zelf met de rode auto door zijn eigen pui is gereden. Hierover zag het publiek een grappig legofilmpje met live voice-over.

 

Onder begeleiding van de pianomuziek van Menno Boogaard werd het publiek aan het begin en aan het einde van de voorstelling getrakteerd op het lied ‘Ja Zuster Nee Zuster, Niet met de deuren slaan…’ Maar ook tussen de scènes door konden we genieten van liedjes en bijbehorende choreografie zoals; ‘Van Wisjni naar Wosjni’; ‘De twips’; Stroei-voei’; ‘Er was een stoere Zeeman’ en ‘Geld, alles kan je kopen voor geld’.
Voor de liedjes ‘Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan’ en ’Ladumaar meneer’ werden zelfs twee geweldige scѐnes gecreëerd in een dameskapsalon met jaren 60 klanten en geestige kappers.  
Last but not least zong het publiek uit volle borst mee met foto’s van de opa’s van klas 10.2, die bij het bekende lied ‘Mijn Opa’ op het doek werden geprojecteerd.

 

Kortom, het was twee avonden enorm genieten van het spel, de dans, de samenzang en de solo’s van klas 10.2! Als ouders willen we dan ook iedereen bedanken die deze ‘Ja Zuster Nee Zuster’ mede mogelijk heeft gemaakt maar in ieder geval;
Voor de regie: Frank Oele. Voor spel, zang, dans & decor: klas 10.2. Voor de pianomuziek: Menno Boogaard. Voor haar & make-up: Nicole den Dulk & Susan den Dulk. Voor kleding: Sharon Maaskant. Voor licht & geluid: Matthys Vos & Merijn Vonk. En natuurlijk de vrijwilligers van de Vrije Theaterschool: Els Italianer, Ewijn Blok, Milѐne Wittermans en Ruby Segers.

 

Adjana Nieuwkoop