Vaccinatie Meningokokkenziekte

Vaccinatie Meningokokkenziekte

Voor de voorjaarsvakantie hebben leerlingen uit de 9e, 10e, 11e en 12e klassen een uitnodiging gekregen van de gemeente, Centrum voor Jeugd en Gezin, om de betreffende vaccinatie te komen halen op 26 en 27 maart, 1 en 2 april, 27 en 28 mei en 4 en 5 juni. De oproepdagen zijn afhankelijk van de geboortedatum van de leerling. Een eerdere groep heeft in 2018 een oproep gekregen.

Meningokokkenziekte is een verzamelnaam voor de ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Deze bacterie kan bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken. Er zijn verschillende typen meningokokken. Sinds 2015 is er een toename van mensen die ziek worden van meningokokken W. Daarom krijgen peuters en tieners een vaccinatie die beschermt tegen de typen A, C, W en Y.

Als school proberen wij, ivm de planning van toetsen etc, rekening te houden met afwezigheid van leerlingen op bovengenoemde data.. Meer informatie over de vaccinatie en de ziekte is te vinden op de volgende websites:

· www.cjgdenhaag.nl

· www.deelditnietmetjevrienden.nl

· www.rivm.nl

Deze informatie is ook te vinden op de website van de school.

Als school nemen wij geen standpunt in voor of tegen vaccinatie, dat is aan de opvoeders.  Wij vinden het wel van belang dat de informatie hierover te vinden is.