Verdiepingsavond menskunde op 7 juni

Verdiepingsavond menskunde op 7 juni

Afgelopen twee verdiepingsavonden zijn een succes geweest, van alle kanten horen we enthousiaste reacties van zowel ouders als leerkrachten. De avonden worden ontvangen als inspirerend, enthousiasmerend, humoristisch en met praktische adviezen.

 

Op vrijdag 7 juni aanstaande om 20.00 is de laatste verdiepingsavond van dit schooljaar. De muziek zal wederom verzorgt worden door Merijn Angadgaur en we zullen de avond afsluiten met een kleine borrel.

 

Het thema wordt deze keer grenzen stellen, straffen en belonen. Als inleiding voor de eerste lezing schrijft Jacques Meulman het volgende:

 

Hou me vast en laat me vrij …

Natuurlijk willen we niets liever dan dat onze kinderen opvoeden  tot vrije persoonlijkheden, die hun eigen verantwoordelijkheid kennen en daarnaast ook kunnen dragen. 

Maar hoe doe je dat zonder je kind te vroeg (of te laat) los te laten? 

Hoe vind je een 'goede koers'  in het spanningsveld tussen vrij laten en grenzen stellen, tussen straffen en belonen ? Hoe gaat dat voor jonge kinderen en hoe voor oudere kinderen ?

 

Zowel ouders als leraren zijn van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen. Mocht je de eerste en/of tweede lezing gemist hebben dan kan je alsnog aansluiten bij de tweede en derde lezing.

 

Graag horen wij wie er bij deze avond aanwezig zal zijn i.v.m. de aanschaf van de hapjes en drankjes.

 


Praktische informatie:

 

Data:                          7 juni 2019

Locatie:                      De Vrijeschool Den Haag, Abbenbroekweg 7

Aanvangstijd:             20:00 (inloop vanaf 19.30) tot 22.00

Kosten:                      10 euro p.p. per avond

 

 

Graag aanmelden bij Evelyn Fernandez via ey.fernandez@gmail.com