Meld je aan bij De Vrije School Den Haag!

Voor het schooljaar 2021 2022 zitten alle klassen vanaf het tweede leerjaar vol.
Nieuwe aanvragen kunnen niet meer in behandeling worden genomen.

Wat leuk dat jij je wilt aanmelden!
  

Veel gestelde vragen en antwoorden en filmpjes over o.a. het onderwijsaanbod vind je onder deze link

 

Voor tussentijdse aanmeldingen (voor huidig schooljaar 2020 - 2021)- scrol dan door naar beneden - waar je het aanmeldformulier kunt invullen. Je ontvangt dan bericht van ons. Dit formulier kun je niet gebruiken voor aanmeldingen brugklas/ 7e klas voor het nieuwe schooljaar 2021 - 2022.

 

Tweede aanmeldingsperiode brugklas (klas 7) 19 t/m 23 april 2021


De Vrije School Den Haag heeft elk schooljaar een beperkt aantal plaatsen in de brugklassen. Dat heeft te maken met maximale capaciteit van ons klassieke schoolgebouw aan de Waalsdorperweg.

 

Op de vrijeschool spreken we over klas 7 (eerste leerjaar) en klas 8 (tweede leerjaar). De twee brugjaren samen noemen we de middenbouw. Dit is een overgangsperiode van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs, waarin extra begeleiding wordt gegeven door vaste mentoren die twee jaar lang met de klas meegaan.

 

Om in de komende schooljaren met kleinere middenbouwklassen te kunnen werken, hebben we extra klassen geopend voor schooljaar 2021-2022. Alle mavo/havo-klassen én de havo/vwo-klassen tellen in de komende schooljaren maximaal 26 leerlingen. Onze vmbo-t klas met leerwegondersteuning telt maximaal 18 leerlingen.

 

In de tweede aanmeldingsronde van 19 t/m 23 april zijn, voor leerlingen met alle basisschooladviezen, nog enkele plaatsen beschikbaar. Dit met uitzondering van vmbo basis/kader. Hiervoor bestaat momenteel nog geen vrijeschoolvoorziening in Den Haag.

 

Als de bekostiging van het voorgezet onderwijs het ook verder na de coronatijd toelaat, willen we het werken met kleinere klassen en lesgroepen voortzetten.

 

Download:

Aanmeldprocedure brugklas (7e klas) 2021- 2022

Voor het schooljaar 2021 2022 zitten alle klassen vanaf het tweede leerjaar vol.
Nieuwe aanvragen kunnen niet meer in behandeling worden genomen.

 

Tussentijdse aanmeldingen

Voor tussentijdse aanmeldingen kunt u onderstaand formulier gebruiken.

(Leerlingen uit groep 8 (klas 6) kunnen zich niet via onderstaand formulier aanmelden.  Zij kunnen zich alleen aanmelden met behulp van het aanmeldformulier verkregen via de basisschool.)